Kunnes alkaa koulu. On alkanut ahdistamaan ensi viikon maanantai. Taas alkaa koko vuoden mittainen aherrus alusta. Aivan alusta. Aamuherätykset, kokeet, läksyt ja nyt ennen kaikkea ne uudet harrastukset, mitkä tuntuu kaikista ahdistavimmilta. Vaikka niiden ei kai pitäisi. Eilen olin Lauran kanssa Tampereella. Meidän piti mennä Särkänniemeen, mutta Särkän pihassa käännyttiinkin kohti keskustaa ja mentiin shoppaileen + katsomaan Mamma Mia! Elokuva toisaalta tuotti pienen pettymyksen. Odotin ehkä enemmän, mutta ehkä musikaalit ei sittekään ole se mun juttu. Tai no se riippuu tosi paljon musikaalista. Esimerkiksi teatteriesitys vuonna 85 oli ihan hemmetin hyvä! Sen voisi mennä katsomaan uudestaankin, jos liput olisi halvemmat. No tuossa Mamma Mia!:ssa jotenkin ylinäyteltiin ja jotenkin jumitettiin kokoajan niiden laulujen takia. Eli ei ihan parhaimmasta päästä, mutta ei nyt huonokaan.

No, Laura sitten kysyi, haluanko näytelmäkerhoon (=näyttikseen) ja äiti kuuli kysymyksen ja oli heti: "Totta kai!", vaikka mua oikeasti hieman epäilyttää. Pelottaa mennä uuteen ryhmään. En ehkä uskalla heittäytyä, niin kuin ilmaisutaidossa. Mutta hoen itselleni, että totun uuteen ryhmään, sekä opettajaan ja sitten taas uskallan olla oma itseni ja heittäytyä eri tilanteisiin. Pelottavaa, mutta äiti on nyt heti 11.8. soittamassa sinne klo 10, kun ilmoittautuminen alkaa. Paikat kuulemma menee nopeasti ja äiti haluaa olla heti ensimmäinen, ettei paikka mene sivu suun. Toisaalta mua helpottaa, jos sinne tulee joku muukin uusi. Joku yhtä kokematon. Ei kukaan "olen harrastanut 10 vuotta ennenkin näyttelemistä hieman isommassa ja hienommassa ryhmässä"-tyyppi, vaan joku tavallineen tallaaja, kuten minä. Samalla myös toivon, että jotkut lopettaa näyttelemisen ja jotkuilla tarkoitan niitä, jotka menevät nyt lukioon. Ei kaikki tietenkään lopeta, mutta jotkut. Jotenkin vanhempienkin edessä voi tuntea itsensä heikoksi ja huonoksi. En tiedä...

Näyttis on nyt siis 90% varmuudella mun tuleva harrastus ensi vuonna, mutta sitä liikuntaakin haluaisin. Tanssi, tanssi, tanssi ja vielä kerran tanssi. Sinne haluaisin. Ja sitten on se isoskoulutus. Ehkä käykin niin, että aloitan kaikki ja mulla on yhtäkkiä kamalasti uusia harrastuksia. Ennen ei mitään ja yhtäkkiä kolme uutta. Ihan kiva ajatus. Mutta toivottavasti läksyille ja kokeiden lukuun jää myös aikaa. En halua laiminlyödä koulua.

Eilen menin illalla Lauralle yöksi. Ei siellä mitään ihmeellistä. Syötiin, pelailtiin tietokoneella ja nukuttiin. Aamulla katottiin vähän telkkaria ja sitten kotiin. Ihmetyttää noiden yökyläilyjen tarkoitus. Lauralla se ei ainakaan ole kummoinen. Mutta joillakin kavereilla valvotaan myöhään yöhön, herkutellaan, tehdään kaikkea kivaa, jutellaan, juorutaan ja aamulla ollaan kamalan väsyneitä. Seuraava päivä kuljetaan silmä poskella. Seuraava päivä on pilalla, mutta sellaisia yökyläilyjen tarkoitus musta on. Ei viime yössä ollut mitään hohtoa ollut, niin kuin ehkä pitäisi. En tiedä, tässä mun mielipide.

Tänään menin Tampereelle, kun Roosalla oli reenit ja äiti meni Roosan kummitädille Minnalle käymään. Ei selvästikään halunnut mua mukaan, joten jäin shoppaileen. Kävin vaihtamassa Helsingistä ostetun harmaan marimekon laukun punaiseen, vaikka kaupassa vähän mietin sitä, että onkohan se liian räikeä, tai oranssihtava. Ostin sitten kuitenkin, koska valkoinen menisi liian pian likaiseksi. Lindexistä löytyi aivan laukun värinen punainen huivi, missä oli tummansinisiä kuvioita ja valkoista. Aivan ihana ja sopi älyttömän hyvin uuteen koululaukkuun! Stocmannilta ostin alennuksessa olevan syystakin. Harmaan villakangastakin, jonka kanssa huivi ja laukku sopi ihanasti. En malta odottaa, että tulee vähän kylmempää ja pääsen käyttämään niitä. Loppu aikana kaupungissa tuhlasin ajatuksiani äidin syntymäpäivälahjaan. Äidin synttärit on 11.8, ellen ihan väärin muista, enkä viitsi jättää lahjaa viimeisille päiville. Sitäpaitsi olin kerrankin kaupungissa ilman äitiä. Äiti haluaisi kamalasti arabian muumimukeja. Ostin punaisen muumimamma mukin ja siihen syvän lautasen. Mietin, että tarviiko äiti lautasta, mutta ostin nyt kuitenkin, koska pelkkä muki olisi ollut vähän tyhmä. Tai ei tyhmä, mutta jotenkin halusin siihen lisäksi jotain. Ajattelin eka, että ostan mukin sisälle jotain, mutta en keksinyt mitään, joten ostin sen lautasen. Isälle ostan sitten joskus muumipappa mukin ja samanlaisen lautasen. Hhi. Ja äitienpäivänä yritän jostain hommata saunatontun, kun äiti on nyt innostunut "keräilemään" niitä. Lopuksi ostin puuterin itselleni ja tässä tämän päivän ostokset!

Mamma mia, here I go again
My my, how can I resist you?
Mamma mia, does it show again?
My my, just how much I've missed you
Yes, I've been brokenhearted
Blue since the day we parted
Why, why did I ever let you go?
Mamma mia, now I really know,
My my, I could never let you go.
(ABBA - Mamma Mia)