Biologian koe meni ihan hyvin. Hyvällä säkällä voin saada jopa kympin, mutta voi olla, että joihinkin kohtiin en ole kirjoittanut tarpeeksi paljon/tarpeeksi, josta lähtee virheitä. Joka tapauksessa kymppi biologiasta olisi ihana numero joulutodistuksessa ja vielä ihanampi päättötodistuksessa. Olisin niin onnellinen kympistä. Mutta saa nyt nähdä, miten se koe meni. Siitä ja tuntityöskentelystä muodostuu joulutodistuksen numero.

Saan luultavasti yhteiskuntaopistakin joulutodistukseen kympin. Kokeesta nimittäin sain 10-, ajankohtauskatsausparityöstä sain 10- ja vielä on yksi yritystyö ja jos siitä saan vähintään 9½ on numero mitä luultavammin 10 todistuksessa, vaikka en niin kamalan aktiivinen tunnilla aina olekaan. Mutta kaikki riippuu nyt siitä yritystyöstä. Toisaalta voihan se olla, että tuo parityö johtuu mun parista, koska mulla oli kympin oppilas parina, joka saa aina kaikesta hyviä numeroita. Ehkä pääsin sen siivellä myös kymppiin. Toisaalta tyhmä ajatella noin, kun tulee itselle semmoinen olo, että on kamalan huono ja pääsee vaan toisen siivellä eteenpäin. Äitikin paasasi tota, että pääsin siivellä. Ärsttävää, kun se ei tajua, että siitä oikeasti tulee hieman paha mieli. Äiti muutenkin kehuu mua vasta sitten, kun tuon 10 kotiin ja sanoo tahattomasti aina välillä mua alentavia kommentteja. Sitten kun vertaan itseäni kavereihini (jotka ovat tosi hyviä koulussa) ja kuuntelen äidin kommentteja, ei ihme että tunnen itseni joskus huonoksi!

Biologian koe on nyt siis takana, mutta tällä viikolla vielä kaksi koetta edessä. Tälläkin hetkellä pitäisi olla ruotsia lukemassa, mutta täällä sitä koneella vain istutaan. No, enköhän minä kohta sinne kirjan ääreen raahaudu. Vaikka mieli ei kyllä tekisi. Ajattelee, että kun jouluunkin on enää vain 23 päivää, niin miksi sitä nyt enää mihinkään kokeisiin lukea. Eivaan, nyt on enää yhteensä kolmen kokeen rutistus ja 16.12 pitää antaa numerot todistukseen opettajien, joten sen jälkeen voi ottaa rennommin. Sitä ennen pistän kaikki tietoni ja taitoni peliin. Onhan kyseessä numerot, jotka vaikuttavat päättötodistukseen!

Kun yössä yksin vaeltaa,
Voi kaltaisensa kohdata
Ja hetken tie on kevyt kaksin kulkea.
Ei etäisyys, ei vuodetkaan.
Ei mikään meitä erota,
Kun hetken vain sut pitää saan
Ja unohtaa.
(Tehosekoitin - Hetken tie on kevyt)