Kolme yötä jouluun on...

...laskin aivan itse eilen, kun näin silmät tonttusen. Viime vuonna kaverin kanssa kinasteltiin tästä laulusta. Hänen mukaansa tämä laulu pitäisi laulaa vasta huomenna, koska siinä lauletaan: "laskin aivan itse EILEN". Eli tavallaan tänää ollaan laskettu, että on kolme yötä, joten huomenna vasta lauletaan. Ei se minusta niin mene. Se vähän niinkuin tarkoittaa, että on eilen laskenut, että on neljä yötä ja tänään laulaa sen kolmena yönä, koska on mennyt jo yksi yö. Eihän huomenna voisi laulaa, että kolme yötä jouluun on. Huomennahan on enää kaksi! Ja aina kun tätä laulua rupee joku laulamaan, niin aina meille syntyy tämä sama riita. Ärsyttävää. Onneksi tänä jouluna ei ole kuin vain mainittu asiasta.

Tänään ei ole kovin ihmeellisiä asioita tapahtunut. Roosalla oli footsal-peli (ei mitään hajua, miten kirjoitetaan) ja isä oli siellä Roosan kanssa. Minä taas olin äidin kanssa kotona. Siivoiltiin paikkoja. Tai no, minä siivosin oman huoneeni ja äiti keittiön. Viikkailin pyykkejä, tein jouluksi lihapullia ja huomiseksi piparkakkutaikinan. Huomenna tehdään pipareita ja piparkakkutalo! Saa nähdä, miten me onnistutaan siinä. Ensin oli tarkoitus tehdä muumitalon näköinen piparkakkutalo, mutta todettiin, että se taitaa koitua liian vaikeaksi meille kahdelle, joten teemme luultavasti perinteisemmän mallin. Ehkä ensi vuonna voisi kokeilla jotain erikoista.

Kuusikin tuli hankittua tänään. Äiti ja isä kävi sen tossa vähän aika sitten hakemassa. En ole vielä itse nähnyt, millainen se on, mutta toivottavasti se on upea! Viime vuonna kuusi nyt vähän oli mitä oli. Ensin ei edes pitänyt olla kuusta siellä rivitalossa, mutta sitten me haluttiin joku pieni, joten isä toi pienen ei kovin kummoisen kuusen. Tuli vähän joulun tunnelmaa rivitaloonkin. Onneksi ei tarvi enää tätä joulua viettää siellä. Saa suunnitella kunnon joulua, jouluruokia ja kuusta tässä uudessa talossa, jonne mahtuu vaikka minkä kokoinen kuusi ja jossa on tilaa tehdä jouluruokia. Viime vuonna emme tehneet niitäkään. Jouluaattona söimme mummulla ja joulupäivänä tädillämme (jonka ruuat ei ollut kummoisia). Toisinsanoen söimme vain kerran kunnon jouluruuan, ja yleensä olen syönyt vielä tapaninpäivänäkin! Niin paljon, että jo kyllästyy. Viime jouluna en päässyt kyllästymiseen asti. Toivottavasti nyt pääsen.

kolme yötä jouluun on
laskin aivan itse eilen,
kun näin silmät tonttusen