No, oikeastihan nyt on jo 25. päivä, mutta kerron kuitenkin 24 päivän tapahtumat, joten siksi moinen otsikko. Elikkäs jouluaatto! :D Kauan odotettu koitti vihdoinkin. Eli hyvää joulua kaikille, joka tätä juttua nyt luet!

Aamupäivä meni taas ruokien tekemisessä sun muussa hösäämisessä. Äiti päätti, että ensi vuonna olemme aikasemmin valmiiita, emmekä viimetipassa väännä rosollia ja pestä lattioita. Nyt oli nimittäin aamupäivä ihan täyttä hullunmyllyä. Kyllä siitä sitten selvittiin lopulta. Joulupuurosta sain minä mantelin! Minulla on käynyt tuon mantelin suhteen aikamoinen onni, kun koulussakin sain puurosta pari mantelia ja nyt taas! Toivomuksia ei kuitenkaan saa kertoa, koska eihän ne muuten toteudu. Jätän siis toiveeni kertomatta.

Ennen joulusaunaa äiti ja isä toi 4 pakettia kuusen alle ja väitti siinä olleen tämän vuoden lahjat. Aluksi olin aivan varma, että se oli vitsi! Joka joulu meillä on ollut kamala lahjavuori, joten miksi yhtäkkiä olisi niin vähän. Sitten ne alkoivat väittämään molemmat ihan tosissaan, että siinä tosiaan oli ainoat. Roosa oli jo ihan sätää kärsimässä ja kiroamassa meidän surkeaa joulua. Äiti käski sen olla onnellinen, että sai edes senkin verran, mutta Roosa oli kaikkea muuta kuin onnellinen.

Joulusaunaan me mentiin mummumme tädin rantasaunaan. Oma saunamme kun ei ole vielä valmis, joten tuossa ihan parin metrin päässä on Maijan kesäasunto ja järven rannassa pieni saunarakennus. Lämmitimme sen ja menimme sinne saunomaan. Hieman ahdashan se oli, mutta silti ihan tunnelmallinen ja oiva korvike meidän keskeneräiselle saunalle. Sielläkin Roosa yritti kauheasti tivata äidiltä, että onko niitä lahjoja lisää ja äiti vain vätti, että ei ole. Yhdessä mietimme Roosan kanssa, valehteliko vai eikö. Jotenkin todella tuntui tosi tyhjältä ajatella niitä paria pikku pakettia siellä kuusen alla.

Kyllä mä kuitenkin kokoajan (vaikka välillä olinkin menossa epätoivoon) tiesin, että kyllä niitä lahjoja lisää on. Ja kyllähän niitä sitten ennen jouluruuan syömistä sinne kuusen alle ilmestyikin monta pussillista. Roosalta lähti iso painava kivi sydämmeltä, kun se näki ne lahjat siellä. Ruuan syömisestä ei sillä tullut sen jälkeen enää yhtään mitään. Koko ajan teki mieli mennä avaan paketteja. Ruuan jälkeen annettiin lupa avata yksi ja se avasi ekana mun antaman paketin (paidan ja suklaata). Suklaata roosa saikin monta levyllistä. Onneksi minä en saanut niin paljon. Naama olisi pelkkiä finnejä täynnä joululoman jälkeen.

Ruuasta pitää kyllä vielä sanoa, että voi kun se oli HYVÄÄ! Olin ihan unohtanut, kuinka hyvää jouluruoka todella on. Sitä pitää kyllä syödä niin nauttien, sillä sitä todella vaan saa näinä kolmena päivänä kerran vuodessa. Onneksi on vielä pari päivää sitä ruokaa jäljellä. Jouluruoka on parasta, mitä tiedän. Laatikoista lanttulaatikko ja kinkku. Rakastan! Voisin jatkaa tätä ylistämistä loputtomiin. Ruokia jos mitä tulee joulun jälkeen kyllä ikävä!

No, sitten (vihdosta viimein) päästään lahjoihin. Ruuan jälkeen sai nimittäin niitä availla. Ja listaan tähän nyt melko yksityiskohtaisesti kaikki, mitä sain:

Koko perhe sai playstation 3 (joku todella uusi ja kuulemma todella kallis)
Singstar Abba
Sinkkuelämää -leffa
Kummeli alivuokralainen -leffa (Roosalta)
Ilmakiharrin
Kaksi paitaa (toinen oikein merkkihuppari!)
Alusvaatteita
Suklaata + Karkkia
Korviksia
Rahaa 170 €
Tumput ja kaulahuivin
Puma -hajuvesi
Saunatakki

Siinä tärkeimmät! Saattoi olla vielä jotain pientä, joka jäi huomaamatta. Ette arvaakaan, kuinka tuota singstaria on jo tullut laulettua! Minä ja äiti ollaan luritettu duettona yhtä biisiä ihan hulluna ja treenattu sitä kokoajan paremmaksi. Se on niin mahtava! Ensimmäistä kertaa sitäkin laulan. En ole ikinä ennen, vaikka se on kamalan yleinen. Minun kaveripiirissäni vain ei kenelläkään ole sitä. Mutta tuo Abbakin siinä on ihan mahtava! I love it. Joulu on ihanaa aikaa!

Vielä kerran kaikille oikein hyvää joulua !